Fris je leefruimte op deze zomer dankzij hippe planten aan 50% korting Shedeals Fris je leefruimte op deze zomer dankzij hippe planten aan 50% korting

Maak kennis met de Monstera Deliciosa, ook wel de gatenplant genoemd dankzij de speciale vorm van het blad. Deze tropische klimplant is bij aankoop een kleine, fraaie plant van ongeveer een halve meter, maar groeit een paar jaar later uit rond de 80 cm tegen het plafond. De gatenplant is een sterke kamerplant die niet veel licht nodig heeft, luchtzuiverend werkt en over een prachtige groene kleur beschikt. Voor één van deze planten betaal je maar € 21,95!

Shedealsaanbieding

Bestel 1 Monstera Deliciosa voor € 21,95 in plaats van € 39,95.

Bestel een set van 2 Monstera Deliciosa voor maar € 34,95  in plaats van € 79,90.


Bij je thuis bezorgd. Verzendkosten niet inbegrepen.

Product informatie

De Monstera Deliciosa wordt ook wel de Gatenplant genoemd. De naam dankt de plant aan de speciale vorm van het blad. Monstera zou kunnen komen van het Latijnse ‘Monstrum’ vanwege de monsterlijke bladeren met natuurlijke gaten. In het Engels wordt hij ook wel ‘Swiss cheese plant’ genoemd.

Zoals de naam al zegt, de bladeren zitten vol met gaten. De plant is verwand aan de Philodendron en is afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika. Er zijn in totaal wel zo’n 22 Monstera soorten bekend!
De Gatenplant is een tropische klimplant die enorm hoog kan klimmen. In de Nederlandse woonkamer hoef je gelukkig niet bang te zijn dat hij binnen no-time tot het plafond zit.

Met de kenmerkende luchtwortels worden zowel voedingstoffen en vocht opgenomen van de boomstam, als uit de lucht.

In het oerwoud is het voornamelijk donker en dat dan ook de reden waarom de gatenplant goed groeit in schaduwrijke plekken.

Verzorging

Monstera is een hele sterke kamerplant, die ook op een wat donkere plek kan staan. De plant houd namelijk niet van direct zonlicht. Het is een luchtzuiverende plant en is prachtig groen van kleur.

De plant, die vele jaren oud kan worden, groeit vrij rap maar dat wordt naarmate hij ouder is steeds minder.

De groeisnelheid neemt ook sterk af bij zeer lage temperaturen van tien graden of minder. Let op, de Monstera kan giftig zijn voor huisdieren en kinderen. Zorg er dus voor dat je kat of hond geen hapje van deze plant neemt.

Planthoogte

De plant wordt geleverd met een hoogte van 60-70 cm

Product #: 88291 4 stars, based on 11 reviews Regular price: €39.95 $39.95 Available from: Shedeals