Kleur in je tuin met de grote Callicarpa ‘Profusion’ struik met paarse bessen vanaf € 18,95 Shedeals Kleur in je tuin met de grote Callicarpa ‘Profusion’ struik met paarse bessen vanaf € 18,95

Zorg voor een beetje kleur in je tuin met een Callicarpa struik! Deze struik is 'bekend' van de takken met paarse besjes die we vaak in kerststukjes aantreffen. De Callicarpa bodinieri 'Profusion' bloeit onopvallend in de periode juni-juli. De kleine lila-kleurige bloemen zijn gerangschikt in een scherm van een kleine 2 cm in diameter. En voor minder dan € 20 heb je al eentje in je tuin staan!

Shedealsaanbieding

  • Dankzij Shedeals bestel je 1 Callicarpa struik voor maar € 18,95 in plaats van € 37,95.
  • Je bestelt 2 Callicarpa struiken voor maar € 32,95 in plaats van € 75,90.

Bij je thuis bezorgd. Verzendkosten niet inbegrepen.

Meer informatie

Het is een middelgrote bladverliezende heester met een opgaande uitgroeiende vorm, dicht vertakt en rijkelijk bloeiend in de zomermaanden (juni-aug) met violetkleurige tot roze bloemen in brede schermen. Het jonge blad loopt bronspurperkleurig uit om in de volle zomer donkergroen te worden en in de herfst goudgeel te verkleuren.

De show wordt echter ontegensprekelijk gestolen door de zee van violet paarse bes-achtige steenvruchten die in bosjes langs de takken zitten en van oktober tot december de Callicarpa versieren. Callicarpa bodinieri 'Profusion' is zelfbestuivend dus met een enkele plant worden de paarse besjes al gevormd.

Deze violetkleurige bessen worden niet door vogels gegeten en blijven daarom tot diep in de winter aan de takken.

Na de eerste nachtvorst verliest de plant het blad waarna de besjes nog beter opvallen. Callicarpa bodinieri 'Profusion' wordt ongeveer 200 tot 250 cm hoog en ongeveer 200 cm breed. De plant heeft een opgaande groeiwijze met een dichte twijgenstructuur. Ook in de vaas blijvend de takken lang houdbaar.

Verzorging

De standplaats van Callicarpa bodinieri 'Profusion' dient zonnig te zijn maar lichte schaduw wordt ook verdragen. De bodem dient goed waterdoorlatend te zijn want een te natte bodem in de winter gaat ten koste van de besvorming.

Planthoogte

Geleverd als struik in een 19cm doorsnee pot.
De hoogte is 60-70cm (gemeten incl. pot)

Product #: 88243 4 stars, based on 11 reviews Regular price: €37.95 $37.95 Available from: Shedeals