Wonderbaarlijke reis naar de The Big Apple en de prachtige natuur van de VS Shedeals Wonderbaarlijke reis naar de The Big Apple en de prachtige natuur van de VS

Frank Sinatra zong het al … “I wonna wake up in a city that never sleeps”. New York heeft niet voor niets de bijnaam “The Big Apple”. Bezienswaardigheden zoals de Empire State Building, Brooklyn Bridge, Central Park, Manhattan …. moet je gezien hebben. Maar ook Harlem en The Bronx zijn de moeite waard. De energie van de stad, de Amerikaanse gastvrijheid en de overweldigende architectuur zal je verbazen. Je lokale gidsen zijn échte experts, Belgen die wonen en werken in New York : Patrick van Rosendaal (bekend van VTM : Boer Zoekt Vrouw, Wauters vs Waes; VRT : Vlaanderen Vakantieland, Café Corsari; RTBF : C’est du Belge, Coute que Coute) en zijn team van BENY-ers delen maar al te graag hun passie en verklappen je graag een aantal ’best kept secrets’ of NY.

DE SHEDEALSAANBIEDING:

Boek nu je reis naar New York, Las Vegas en De Canyons vanaf € 1998 per persoon voor 10 nachten en 11 dagen

 • Heen- en terugreis met rechtstreekse vlucht vanuit Zaventem (incl. bagage)
 • Verblijf in Sheraton Parsippany* (of gelijkwaardig)
 • Inclusief ontbijt
 • Nederlandstalige gids gedurende de ganse reis
 • Inbegrepen: alle transfers in luxe autocar
 • + alle vermelde bezoeken en toegangen
 • Luchthaventaksen, premium garantiefonds
 • Reisdocumenten en stadsplan van Manhatton

Vertrekdata:

April

11/04/2019 - € 1998

Juli

04/07/2019 - € 1998

18/07/2019 - € 1998

Augustus

15/08/2019 - € 1998

Opgelet, niet inbegrepen:

 • De maaltijden en de excursies (opties)
 • Dranken en alle persoonlijke uitgaven
 • Single supplement € 98
 • Verplichte toestemming om in de VS binnen te komen
 • (ESTA)
 • Verzekeringen (annulatie, bijstandverzekeringen,enz.)

Reisverloop

Dag 1: België - New York / New York City Sightseeing tour

Yeah, America, here we come! Je vertrekt ’s morgens met een rechtstreekse vlucht van Brussel naar New York. Onze reisbegeleider helpt je met het inchecken en je maakt kennis met de groep. Aankomst in Newark of JFK airport rond de middag. Samen met je tourleader start je met een city tour door de Big Apple. Je bent meteen overweldigd door de skyline van deze wereldstad. In de vooravond check-in in het prachtige hotel Sheraton Parsippany (of gelijkwaardig) waar je kan bekomen van de reis en genieten van de faciliteiten (spa, fitness, sauna, jacuzzi,...). Heel het reisgezelschap geniet samen van een 3-gangen diner (optie).

Dag 2: Downtown NY / Hudson River / Ground Zero / Wall Street / Little Italy / Soho / Greenwich Village

Na het ontbijt (inbegrepen) vertrekt het hele gezelschap rond 08:30 naar New York waar de verkenning van downtown NY begint met een 2-uur durende cruise (optie). Via de Hudson rivier maak je op een bijzondere manier kennis met de skyline van Manhattan, Ellis en Governors Island en natuurlijk het vrijheidsbeeld en de Brooklyn Bridge. Na dit avontuur ontmoeten we onze lokale BENY-gids en vertrekken we voor een begeleide wandeling die begint bij het zeer indrukwekkende Ground Zero. We wandelen verder naar Wall Street en komen zo bij het uiteinde van Manhattan (Battery Park). Vandaar gaat het verder naar Little Italy voor een lunch (optie) in een typische Italiaanse trattoria waar de grote Enrico Caruso ooit nog heeft gezongen. De rest van de namiddag heb je vrije tijd om de prachtige buurten van Soho en Greenwich Village zelf te ontdekken. ’s Avonds nemen we je mee voor een diner op een toplocatie bij Times Square (optie) en terugkeer naar het hotel.

Dag 3: Midtown / Rockefeller Centre / Broadway Musical

Op dag 3 na het ontbijt vertrek je naar het indrukwekkende Manhattan. Samen met de gids zal je op deze 3e dag midtown NY ontdekken: Central Park, Fifth avenue, Times Square, Rockefeller Plaza en vele andere mythische plaatsen ... soms per autocar, soms te voet. Halverwege de uitstap beklimmen we de 77-verdiepingen hoge Rockefeller Tower met een VIP-entry pass (optie). Mogelijkheid om New York te ontdekken vanop de “Top of the Rock”: het panoramisch deck van de Rockefeller Centre met een adembenemend zicht over de stad. Lunch in het meest authentieke ’lounge restaurant’ van New York (optie). Na de middag is het al shopping wat de klok slaat. ’s Avonds vrij avondmaal met de mogelijkheid om samen met de groep een échte Broadway musical te bezoeken (optie). In de late avond terugkeer naar het hotel.

Dag 4: Harlem - The Bronx

Na het ontbijt checken we uit en vertrekken we naar het mythische noorden van de “Big Apple” (optie). We verkennen onder begeleiding van een ervaren gids de buurten die vroeger voor vele mensen en zelfs voor de politie ontoegankelijk waren: Harlem en The Bronx. Het is onwaarschijnlijk hoe deze buurten op zondagochtend zijn omgetoverd tot “the place to be”.We worden ontvangen in een typisch kerkje waar een gospelkoor ons opwacht (een absolute aanrader). Na het gospelconcert nemen we je mee naar een authentiek “soul food” restaurant (optie). In de vooravond vertrek je naar Las Vegas waar je s’avonds voor het slapen gaan nog van een cocktail kan genieten aan het zwembad.

Dag 5: Las Vegas / Zion

Na ons ontbijt (inbegrepen) verlaten we Las Vegas in de richting van Zion National Park (3 uur rijden). Aankomst in de voormiddag en vrije lunch in de buurt. Vrij bezoek van het park en zijn ontelbare activiteiten en wandelingen. Wandeling door de canyon of zwemparty via de Virgin rivier door het frisse water naar de adembenemende rode Narrows Canyon. s’avonds kan je genieten van een Cowboy diner in het hotel (vrij).

Dag 6: Zion / Lake Powell / Grand Canyon

Vandaag vertrekken we vroeg naar Lake Powell en het stadje Page. We maken er een onvergetelijke boottocht op de marineblauwe wateren van de Colorado rivier. Prachtige rode rotsformaties glijden voorbij tijdens deze uitstap. In de namiddag zetten we onze tocht verder in de richting van de wereldvermaarde Grand Canyon. Intrek in je lodge en vrij diner.

Dag 7 : Grand Canyon

Na ons ontbijt nemen we de hele dag om de zuidkant van dit wereldwonder te bezoeken. Deze spectaculaire rotsformaties zijn ontstaan door het water van de Colorado rivier. Buiten de wandelingen zijn er nog verschillende activiteiten mogelijk: maak een afdaling in een van de Canyons, bezoek het IMAX theater of maak een spectaculaire helikoptervlucht boven de canyons! Diner en overnachting in onze lodge.

Dag 8: Grand Canyon en Las Vegas

Ook vandaag vertrekken we al vroeg naar Las Vegas. Onderweg nemen we de tijd om de zeer indrukwekkende Hoover Dam te bezoeken. Daarna check-in en lunch in het luxueuze Sheraton Westin Lake Las Vegas Resort & Spa hotel****( of gelijkwaardig). ‘s Avonds ontdek je het bruisende Las Vegas via de beroemde Strip of Freemont Street. Vrij diner.

Dag 9: Las Vegas

Ontbijt en volledig vrije dag in Las Vegas. Je hebt de mogelijkheid om ‘s avonds de adembenemende show van ’Cirque du Soleil’ te bezoeken.

Dag 10 en 11: Las Vegas / New York / Brussel

Vrije ochtend. Daarna transfert naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.
Aankomst te Brussel en recupereren van bagages.

Product #: 83419 4 stars, based on 11 reviews Regular price: €1 $1 Available from: Shedeals