Ontdek het Openluchtmuseum in Bokrijk en leer alles over vakmanschap door de jaren heen Shedeals Ontdek het Openluchtmuseum in Bokrijk en leer alles over vakmanschap door de jaren heen

Benieuwd waar onze huidige gebruiken en tradities vandaan komen? In het Openluchtmuseum Bokrijk ontdek je deze zomer hoe het verleden onze toekomst inspireert! Laat je onderdompelen in het verhaal over vakmanschap van vandaag, gisteren en morgen en steek zelf de handen uit de mouwen tijdens boeiende ateliers. In 2018 staat textiel in de kijker en komt niemand minder dan mode-ontwerper Tim Van Steenbergen zijn visie vertellen op de historische textielcollectie van Bokrijk. Bovendien vertaalt de ontwerper deze visie naar een nieuwe outfit voor iedere medewerker. In juli en augustus kan je genieten van het Zomerfestival, waar je maar liefst 50 makers van vandaag, gisteren en morgen aan het werk kan zien tijdens boeiende demonstraties en initiaties. Koop snel je ticket met korting en geniet met het hele gezin van een toffe uitstap.

SHEDEALSAANBIEDING:

Breng een dagje door in het Openluchtmuseum van Bokrijk voor maar € 8,50 i.p.v. € 12,50.

Geen reservatie nodig, breng gewoon je voucher afgeprint mee. Deze aanbieding is geldig t.e.m. 21/10/2018.

Zomerfestival

Verdiep je in de restauratiewerken in het museum of ga samen met de kinderen zelf aan de slag rond bouwen en wonen. Dagelijks staat er een bijzondere activiteit op het programma. Zo kan je op ronde met de boer, meehelpen bij de imker, een kruidenwandeling maken, leren smeden, genieten van kindertheater of een yoga-sessie volgen. Eerder zin in een spelletje? Dan kan je uiteraard steeds terecht in de vernieuwde speelschuur voor traditionele volkssporten en –spelen. Spelplezier voor klein en groot!

Zelf aan de slag

In de atelierschuren van het Openluchtmuseum kan je elke dag zelf aan de slag tijdens één van de ateliers. Maak je eigen broodje of neem plaats aan de draaitafel voor een atelier pottendraaien. Je leert er de kneepjes van het vak en keert met een handgemaakt souvenir terug naar huis.

Ben je creatief en op zoek naar dat tikkeltje meer?

Dan is ATELIER+ voor jou de ideale oplossing! Hier ontdek je tijdens een workshop van 2 tot 4 uren onder begeleiding van een vakman verfijnde technieken en maak je je eigen gepersonaliseerd ontwerp. Opgelet: deze ateliers zijn op reservatie. Het volledige overzicht van de ateliers vind je op https://www.bokrijk.be/nl/evenementen

Fietsen door het water (buiten het museum)

Kom fietsen door het water in Bokrijk: je rijdt dwars door een vijver en ziet, voelt, ruikt het water en raakt het zelfs aan … zonder een nat pak te krijgen.

Product #: 81121 4 stars, based on 11 reviews Regular price: €12.5 $12.5 Available from: Shedeals