STROOM Festival : Familiedag aan het kasteel van Laarne

Geniet van extra korting op de Familiedag aan het Kasteel van Laarne
 • Familiedag aan het Kasteel van Laarne
 • Op zondag 3 juli vanaf 13u
 • STROOM festival
 • Een dag vol voorstellingen voor publiek van 2 tot 102 jaar
 • Kapitein Winokio, muzikanten in het bos ... 
 • Gezellige vieruurtjes-picknick
 • Kortingscode : STROOMflairlibelleshedeals22 
Deal is verlopen
00
dagen
00
uren
00
min
00
sec
Vanaf 9 €

Uitverkocht

Je komt terecht op de website van Stroom.

- 10%
Swipen voor 3 additionele foto's

Op de laatste festivaldag strijkt STROOM neer aan het Kasteel van Laarne, voor een dag vol voorstellingen voor iedereen van 2 tot 102 jaar! Van Kapitein Winokio die de Aarde bezingt tot verborgen muzikanten in het bos: kom genieten van een zalige zondag in de buitenlucht. Op deze dag zijn er geen doemscenario’s en onheilspellende statistieken; de verbeelding is aan het woord! Want ook kinderen zijn begaan met het milieu en het klimaat. Onder impuls van enkele unieke voorstellingen kunnen ze bedenken hoe ze zelf een steentje kunnen bijdragen aan een mooie toekomst voor onze planeet. Met als kers op de taart een gezellige vier-uurtjes-picknick in de boomgaard en de mogelijkheid om het kasteel van Laarne te bezoeken op kindermaat!

Shedealsaanbieding

Dankzij Shedeals krijg je 10% korting op de volgende 3 voorstellingen tijdens de Familiedag aan het Kasteel van Laarne Beethoven' op zondag 3 juli, met de kortingscode STROOMflairlibelleshedeals22

 • Kapitein Winokio - Hallo Aarde: 19€ (volw) / 15€ (kids)
 • Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet - Vreemde Vogels: 12€ (volw) / 9€ (kids)
 • Kakelnest - Eiland van Michobi: 12€ (volw) / 9€ (kids)

De werkwijze is als volgt:

 • Je vult de code in bij gebruik promocode.
 • Wanneer je deze hebt ingevuld en op OK klikt, zullen de korting opties verschijnen in de lijst. ('korting partner')
 • Daarbij selecteer je dan het aantal tickets dat je wenst en kan je verder gaan naar betaling.

DUS: je geeft eerst de code in en selecteert dan de tickets in het kortingstarief.

Opgelet! Voor € 5 kan je ook het kasteelbezoek boeken en deelnemen aan de vieruurtjes picknick, ook aan € 5. De kortingscode is niet geldig op deze activiteiten.  

Kapitein Winokio 
Hallo Aarde (3+) 

Tijdens onze familiedag zie je Kapitein Winokio zoals je hem nog nooit hebt gezien, heerlijk intiem en gezellig. Met enkele leden van zijn bemanning bejubelt de geliefde kapitein in deze nieuwe voorstelling de aarde. Pluk de dag en zing een lied: een lied voor moeder Aarde. Bergen, bomen, oceanen … witte zwanen, zwarte zwanen … Wat een mooie planeet! Stampen met de voeten. Klappen in de handen. We dansen samen door alle landen. Kapitein Winokio bezingt onze moeder aarde en viert deze grote bol graag samen met jou. Kom, zing en dans met ons mee! 

Vreemde vogels 
Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet (6+) 

Vier mannen in kleurrijke pakken rennen met hun klarinet door het hoge gras. Deze vreemde vogels hebben een probleem. Wat zij ook proberen, er komt geen muziek meer uit hun instrumenten. Daar laten ze het natuurlijk niet zomaar bij zitten. Ze gaan op onderzoek uit, maar gelukkig hoeven ze dat niet alleen te doen. De kinderen helpen hen in hun zoektocht naar nieuwe geluiden en de natuur blijkt daarvoor de perfecte plek te zijn. De specht, de sprinkhaan, het kraken van de takken onder je voeten. Als je goed luistert, kun je overal in de natuur geluiden ontdekken. Samen met de vier virtuoze klarinettisten wandelen de kinderen en hun ouders door de velden rond het kasteel van Laarne. De wandeling wordt geregeld onderbroken door mini-concertjes. Als er genoeg geluiden verzameld zijn, wandelen we weer door. 
De composities voor de concerten in het veld werden geschreven door Leonard Evers en geïnspireerd op de muziek van Gustav Mahler, wiens muziek ook vol verwijzingen naar de natuur zit. De musici reageren ook improviserend op datgene wat zij en het publiek om zich heen horen. 

Kakelnest 
Eiland van Michobi (+6) 

Eiland van Michobi is een belevingsgerichte vertelling voor kinderen tussen 6 en 12 jaar, gevolgd door een relaxatiesessie en een heerlijk klankbad. Alles vindt plaats in de bijzondere caravan van Kakelnest. 
Is het echt zo erg wanneer je een blikje in de natuur gooit? Wat gebeurt er met de plastic zak die in de beek terecht komt? Kan je als kind iets doen tegen milieuvervuiling?  Is dat niet de taak van de grote mensen?  Is er eigenlijk wel een probleem; er zijn toch nog voldoende bossen en de zee is toch groot genoeg voor alle vissen? 
Tijdens de vertelling worden de kinderen op een sfeervolle, pakkende en positieve wijze bewust gemaakt van de milieuproblematiek. Door zeven eenvoudige ‘vuistregels’ toe te passen, kunnen ze zelf hun steentje bijdragen aan de oplossing. Neem samen wat zand van het Eiland Michobi en zorg mee voor een schone wereld.

Planning van zondag 3 juli

 • NAKK voorstellingen om 13u, 15u en 16u45
 • Kapitein Winokio om 14u en 15u45
 • Kakelnest om 13u, 14u45 en 16u30
 • Kasteelbezoek om 13u
 • Picknick om 13u45

Praktische informatie

Dit evenement gaat door in en rond het Kasteel van Laarne.
Adres: Eekhoekstraat 5, 9270 Laarne.
​Bij minder weer of regen gaat het evenement door zoals gepland. 

 • Niet cumuleerbaar met andere acties.
 • Je mag meerdere stuks aankopen.
 • Te koop tot einde voorraad. Op = op.
 • De familiedag vindt plaats op zondag 3 juli aan het Kasteel van Laarne. 
Stroom

Uw sessie is verlopen. Log opnieuw in.