Welkom in het avonturenpark van de prehistorie! Maak de primitieveling wakker in jezelf en ontdek de grootste collectie aan Belgische prehistorische archeologie. Deze archeologische site heeft zich vlakbij Luik-Flémalle gesetteld in een woud van 30 hectaren aan de poorten van de Belgische Ardennen. De grot en de activiteiten verspreid over het park zijn zowel geliefd bij kinderen, volwassenen als liefhebbers van natuur en avontuur.
Ontdek nu tijdelijk ook de tentoonstelling “De Aarde als erfenis, van het Neolithicum aan ons." Deze boeiende tentoonstelling stelt voor om de neolithische revolutie als beginpunt te nemen van een dominerende relatie ten opzichte van de natuur. En om vanuit deze veranderde perceptie te vertrekken om de evolutie van de wereld tot de dag van vandaag uit te leggen, langsheen sleutelmomenten zoals de industriële revolutie.
- Toegankelijk voor jong en oud dankzij sketchnotes
- Tekstpanelen met een lettertype geschikt voor dyslectische lezers
- Meer dan 70 archeologische voorwerpen afkomstig van 11 prestigieuze musea en sites
- Verlenging van het bezoek met 9 belevingen in het museopark
- Onder begeleiding van archeologen leer je een stenen bijl polijsten en een menhir-beeldje vormen.
De tentoonstelling loopt tot en met 27/08/2023.
Naast de tentoonstelling stelt het Préhistomuseum animaties en workshops voor onder het thema "Sapiens artiest". Op deze manier word je als bezoeker een prehistorische kunstenaar en experimenteer je met etsen op steen, tekenen, schilderen of het maken van vuur. In de grot van Ramioul bij het licht van een vlam beleef je een ervaring die erg gelijkend is aan deze van de prehistorische mannen en vrouwen die de grot van Lascaux hebben versierd.
Shedealsaanbieding
Dankzij Shedeals bestel je een combiticket voor het Préhistomuseum en voor de tentoonstelling ‘De Aarde als Erfenis’ voor maar € 13 i.p.v. € 26.
Zo geniet je dus van 50% op je toegangsticket per persoon. Dit ticket is geldig t.e.m. 27/08/2023.
Meer over het Préhistomuseum
Het Préhistomuseum is een museumpark van 30 ha, uniek in Europa. Het museumpark heeft de missie om op dynamische wijze de grootste collectie Belgische prehistorische archeologie te bewaren, te bestuderen en te valoriseren (het gaat om meer dan 500.000 objecten). De archeologische site ontvangt jaarlijks ongeveer 60.000 bezoekers voor een ontdekking van de grot, een tiental ervaringstochten (prehistorische jacht, blootsvoets lopen, boerderij, labyrint,...), praktische workshops (silex, vuur,...), tijdelijke tentoonstellingen, enz.